Media

 

“Cu binecuvântarea şi în prezența IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, vineri, 1 martie 2013, a avut loc a 2-a întâlnire a Curatoriului „Părintele Teofil Părăian” la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.
Cu purtarea de grijă a PS Părinte Sofian, Curatoriul pregăteşte în curând publicarea celor mai frumoase scrisori ale Părintelui Teofil Părăian ş
i organizarea unei tabere de spiritualitate ortodoxă închinată Părintelui Teofil Părăian. De la constituirea lui, Curatoriul mai lucrează la realizarea unui film documentar, la inventarierea arhivei audio Teofil Părăian şi la alcătuirea unei biografii şi bibliografii consistente Teofil Părăian. Primul proiect dus la bun sfârşit este amenajarea unei expoziții permanente în chilia ucenicului Părintelui Teofil.

Curatoriul este format din personalităţi ale vieţii ecleziale, publice şi laice, unite de preocuparea pentru punerea în valoare a moştenirii spirituale a Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, trecut la cele veşnice în 29 octombrie 2009, dar şi de dorinţa cinstirii memoriei Preacuvioşiei Sale. Scopul constituirii acestui Curatoriu este ca autoritatea, experienţa, competenţa şi influenţa curatorilor să-şi găsească un cadru adecvat pentru a putea sprijini demersurile şi activităţile destinate punerii în valoare a acestei moşteniri.”

(sursa: http://blog.ignus.ro/2013/03/03/curatoriul-%e2%80%9eparintele-teofil-paraian%e2%80%9d/)

DSC_0214 DSC_0174

DSC_0055 20130301_124448

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s