Despre solidaritate şi compasiune


Ce fac eu care l-am auzit pe Domnul Hristos zicând « du-te şi fă şi tu ca samarineanul milostiv »?. Eu ce fac?  Dacă nu fac nimic, înseamnă că trăiesc într-un sistem de credinţă, adică, trăiesc ca necredincioşii cu gânduri de credincios. Ori asta nu-i destul. Eu trebuie să trăiesc ca samarineanul milostiv. Acolo unde ştiu că pot interveni spre bine, să intrevin, că numai aşa împlinesc cuvântul Domnului Hristos : «Du-te şi fă şi tu la fel ». Numai aşa fac ceva din porunca pe care mi-o dă Domnul Hristos şi mi-o arată ca pe cea mai mare poruncă : «Să iubesc pe Dumnezeu mai presus de toate şi să iubesc pe aproapele meu ca pe mine însumi ».
Nu stiu care dintre noi, oricare cât am fi de socotiţi mari şi văzuţi oameni deosebiţi, poate să spună : « Da, eu iubesc pe aproapele meu ca pe mine însumi »… Să ne răspundem sincer şi dacă ne vedem cu lipsuri să cerem mila Celui închipuit de samarineanul milostiv, mila Domnului nostru Iisus Hristos…

(fragment din predica Părintelui Teofil la parabola samarineanului milostiv: https://parinteleteofil.wordpress.com/2013/11/10/parabola-samariteanului-milostiv/)

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s