Proiect pentru restaurarea casei copilăriei Părintelui Teofil


Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus în colaborare cu A.S.C.O.R., filialele Timişoara şi Braşov, a organizat în perioada 25 -26 octombrie cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, un program de evocare a personalităţii Părintelui Teofil Părăian cu prilejul comemorării a cinci ani de la trecerea sa la cele veşnice. În cadrul acestui program a avut loc lansarea publică a proiectului restaurării casei părinteşti de la Topârcea, jud. Sibiu.

Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, în calitate de Preşedinte al Curatoriului “Părintele Teofil Părăian”,  a dat curs prezentării proiectului de readucere la viaţă a casei de care Părintele nostru drag era legat prin frumoase amintiri. Mulţumim pe această cale familiei Părintelui Teofil, care în calitate de moştenitor de drept al casei, şi-a exprimat bunăvoinţa de a colabora spre ducerea la bun sfârşit a acestui important demers.

De multe ori în viaţă se întâmplă să apreciem mai mult un om sau un lucru abia atunci când nu mai există printre noi. Memoria Părintelui Teofil va rămâne veşnic vie în sufletele noastre, dar putem acţiona astfel încât situaţia să fie aceeaşi şi cu vechea casă tradiţională din Topârcea, “casa copilăriei” Părintelui Teofil, model de stil de viaţă autentic.

Depinde de noi să găsim soluţii salvatoare, resurse şi energie pentru a ne implica în proiectul care priveste recuperarea, păstrarea şi transmiterea valorilor tradiţionale. Prin contribuţia fiecăruia dintre noi putem salva şi păstra simplitatea, farmecul şi naturaleţea casei părinteşti de la Topârcea.

Informaţii detaliate, precum şi modul în care puteţi să vă faceţi părtaşi acestui proiect (etapele desfăşurării proiectului, imagini de arhivă şi fotografii recente, etc.), puteţi găsi pe pagina de facebook a “Casei cu Har” disponibilă aici.

Să ne imaginam cât de încântat şi mulţumit ar zâmbi Părintele Teofil văzând că s-a reuşit menţinerea şi promovarea acestui minunat şi autentic mediu rustic în care s-a format şi pe care l-a iubit atât de mult.


Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s